GreekEnglishItalyDeutschRussian
Η αρχικη ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΕΜΆΣ Μετεγγραφες ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ Επικοινωνια
SEARCH:
NEWSLETTER
please, send me to email:

Αγαπητοί υποψηφίοι!

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας προς το Διδακτορικό πρόγραμμα σπουδων που διεξάγεται από την Φαρμακευτική σχολή του Πανεπιστημίου Comenius στην Μπρατισλάβα Σλοβακίας.

"Doctor of Pharmacy" (συντομογραφία "PharmDr." Πριν από το όνομα).

Ένας γιατρός Φαρμακευτικής ( Pharm.Dr) είναι ένα νέο επαγγελματικό πτυχίο γιατρού για τον φαρμακοποιό στο φαρμακείο . Σε ορισμένες χώρες, είναι ένα πρώτο επαγγελματικό πτυχίο , και αποτελεί προϋπόθεση για τη χορήγηση αδειών για την άσκηση του επαγγέλματος. Είναι διαφορετικό από το μεταπτυχιακό Ph.D. δίπλωμα

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ είναι αυτόματα αναγνωρισμένο απο την Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση το κοινοτικό δίκαιο.

 

1. Σύμφωνα με την δεσμευτική νομοθεσία της Σλοβακίας η διάρκεια των σπουδών είναι μόνο έξι μήνες.

Το Διδακτορικό πρόγραμμα (PharmDr.) προσφέρεται σε πέντε τομείς:

 1. Κοινωνική Φαρμακευτική - Social Pharmacy
 2. Φαρμακογνωσίας - Pharmacognosy
 3. Φαρμακευτική Τεχνολογία – Pharmaceutical Technology
 4. Φαρμακολογία - Pharmacology
 5. Φαρμακευτική Χημεία- Pharmaceutical Chemistry

2. Οι προϋπόθεσεις ειναι

 • Χωρις εισαγωγικές εξετάσεις.
 • Αγγλόφωνο Πρόγραμμα σπουδών.
 • Η αποδοχή βασίζεται μόνο με την ολοκλήρωση των σπουδών Magister/ Μsc/ Master /MPharm. Φαρμακευτικής. Διαρκειας τουλάχιστον πέντε χρόνων.

Προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση:

 • Διδακτορική διατριβή όπου οι υποψήφιοι πρέπει να υπερασπιστούν μια έρευνα ή μια πειραματική εργασία και να περάσουν μια αυστηρή εξέταση πάνω σε αυτην.
 • Κρατική εξετάση σε δύο απο τα πέντε προ αναφερθέντα επιλεγμένα μαθήματα.

 • Σπουδές με βαση την αυτο-μελέτη, εξ –αποστάσεως , απαραiτητη η παρουσία μόνο τη μέρα της εξέτασης, συνεχής επικοινωνία μέσω e-mail με τους καθηγητές /γραμματείς τμήματος.
 • Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διδακτορικής σπουδής οι αιτούντες θα απονεμηθούν με διπλώμα , με ακαδημαϊκό τίτλο σπουδών «Doctor of Pharmacy" (συντομογραφία Pharm.Dr πριν από το όνομα) σύμφωνα με το άρθρο 46 (5) (δ) του νόμου.

3. Προοπτικές της απόφοιτησης

Το ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ πρόγραμμα της Φαρμακευτικής στοχεύει στην αύξηση των γνώσεων του φαρμακοποιού, στην επαγγελματική ανέλιξη του όσον αφορά τον κλάδο της Φαρμακευτικής ( σε ολες τις χώρες της ευρωπαικής ένωσης ), στον ιδιωτικό τομέα, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα , ακόμη και για ακαδημαικούς σκοπούς - πανεπιστήμια - έρευνα, καινοτομιά, φαρμακοβιομηχάνιες και αντίστοιχους φορείς. Το πρόγραμμα επαληθεύει βαθύτερη γνώση και εξειδίκευση των προσφευγόντων στον επιλεγμένο τομέα της μελέτης , την ικανότητά τους να συγκεντρώσουν νέα ευρήματα στον τομέα της επιστήμης και της έρευνας καθώς και την ικανότητα να την εφαρμόσουν στην πράξη. Οι φαρμακοποιοί μπορούν επίσης να επιλέξουν να γίνουν ειδικόι σε έναν από τους ακόλουθους τομείς δραστηριότητας : Φαρμακευτική Βιομηχανία , Ρυθμιστικών Θεμάτων , Νοσοκομείακό Φαρμακείο και Κλινική Ανάλυση κτλ

4. Τα οικονομικά

Oικονομικά δίδακτρα συγκριτικά με άλλες χώρες της ευρωπαικής ένωσης , συμπεριλαμβανομένου του κόστους των:

 • Θεωρητικών μελέτων με τον επιβλέποντα καθηγητή
 • εξοδά της κρατικής εξετάσης

Τα δίδακτρα είναι 3.000€ για το σύνολο των σπουδών.

 

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ξεκινά απο τις 30 του Απριλη 2016
η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 31 του Αυγούστου 2016

Πως να υποβάλετε την αίτηση;

 1. Δείτε το έντυπο της αίτησης
 2. Συμπληρώστε τα απαιτούμενα δεδομένα
 3. Υπογραφετε το έντυπο της αίτησης
 4. Σαρώστε το έντυπο υπογεγραμμένο
 5. Στείλτε τη σκαναρισμένη έκδοση στο - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τα τελη της αίτησης ειναι 550€

Η αίτησή σας πρέπει να συνπεριλαμβανει:

 1. Αντίγραφο του Πανεπιστημίακου Δίπλωματος Αναγνωρισμένο απο την EU/ Αντίγραφο Κρατικής Εξέτασης / Αντίγραφο Αδειας ασκήσεως επαγγελματος από την εκδούσα Αρχή της χώρας σας / Αντίγραφο Αναλυτικής Βαθμολογίας / Αντίγραφο Απολυτηρίου/ Αντίγραφο Ταυτότητας/ Αντίγραφο Πιστοποιητικού Γεννήσεως που επαληθεύονται όλα από το συμβολαιογράφο / Πιστοποιον υπάλληλo απο την χώρα σας.
 2. Αντίγραφο «Μaster διπλώματος» που επαληθεύεται από το συμβολαιογράφο/ Πιστοποίον υπάλληλο.
 3. Επαγγελματικό Βιογραφικό Σημείωμα

Τα δικαιολογητικά τα αποστέλλετε στην παρακάτω διεύθυνση:

Representative in Cyprus - Greece
Sylvana Ereifej
Omirou 58a
Limmasol, Cyprus
Contact Number: +357 99 807018

Payment details:

 • Bank connection: Všeobecná úverová banka, a.s., Mlynské Nivy 1, 829 09 Bratislava, Slovenská republika
 • Recipient of payment: Dievrinsis s.r.o., Michalská 9, 811 03 Bratislava, Slovak republic
 • SWIFT Code: SUBASKBX
 • IBAN: SK6002000000002706490151
 • Variable symbol: Name the candidate for study
 • Bank account number: 2706490151/0200

Εάν έχετε περαιτέρω απορίες,
παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Contact Number: +357 99 807018

Η Μπρατισλάβα είναι η πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Είναι μία από τις νεότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Ωστόσο, είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία, τοσο και στα επαγγέλματα υγείας με αρκετά αξιόπιστα και πολυ αναγνωρισμένα πανεπηστήμια . Κατά την περίοδο της Αυστροουγγαρικής αυτοκρατορίας υπήρξε μια από τις σημαντικότερες πόλεις, σε μια εποχή που ονομαζόταν Pressburg. Σήμερα η Μπρατισλάβα είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη μητρόπολη, γεμάτη από νέους και γοητευτικούς κατοίκους, που τους αρέσει να κάνουν περιπάτους στους δρόμους της πόλης, να βγαίνουν έξω για καφέ, να συζητούν και να απολαμβάνουν την ζωή. Η τοποθεσία της στην καρδιά της Ευρώπης, στις όχθες του Δούναβη, οπου και την προκαθόρισε από την αρχή να γίνει ένα σημαντικό σταυροδρόμι των εμπορικών οδών και τόπος συνάντησης πολλών πολιτισμών. Απέχει μόλις 55 χλμ.από τηνΒιέννη πρωτεύουσα της Αυστρίας.

 
STU Bratislava UPJS Kosice University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno Univerzita Hradec Kralove Comenius University in Bratislava Medical University Sofia UPJS Faculty of Medicine Medical University of Plovdiv Technická univerzita v Košiciach
© 2014 DIEVRINSIS